Samo par sati nakon polažem zakletvu kao zemlja je 16 Predsjednik na svečanosti u četvrtak, Rodrigo Duterte je obećala da će zaustaviti širenje online kockanje na Filipinima i opozvati postojeće dozvola.Član u JULU-Laban političku partiju, Duterte je Azijske zemlje prvi predsjednik Mindanaoan spuštanje i naveo je poteškoća u naporna online kockanje je kao jedan od glavnih razloga za svoj stav traduzione italiana di kockanje.
"Nema šanse da vlade skuplja poreze tamo online," Duterte rekao tokom televizijskom sastanak kabineta traduzione u italijan slot mašine. "Kako ti naplati poreza tamo? [To je] nije baš poreza ali ne želim porast od kockanja aktivnosti širom zemlje." Najstarija osoba ikada da bude izabran narod je predsjednik, 71-godišnji Duterte također je objavio da hoće da zaustavi online kockanje zbog neželjenih efekata to može imati na stanovništvu. "Online kockanje mora prestati," rekao Duterte traduzione rulet rusiji u francese.
"To je van kontrole u Filipinsko Zabave I Igre Korporacije najbolje počeo ruke u pokeru holdem. Ne želim porast od kockanja aktivnosti širom zemlje." Pružanje online kockanje je trenutno pravni preko Filipinima sa nekoliko nadležnosti uključujući nove Aurora Pacifiku Ekonomske Zoni I Freeport Autoritet (APECO) autoritet da dozvole. Iako Duterte naveo da je namjeravao da naredim državne Filipina Zabave I Igre Korporacije da počnem ponistio dozvola uprave od prethodne predsednice Benigno Napravio je izdao "uskoro", on nije naveo da li ovo znači da te napada samo strana igrača najbolje počeo ruke u teksasu holdem. Prošlog mjeseca vidio Duterte potvrdi da je zdravstvo bi biti jedan od glavnih prioriteta svoje administracije dok tvrdeći da je sve zarade primio Filipinsko Zabave I Igre Korporacije regulator trebali ići na zdravlje i obrazovanje programe.
"Potrosicu sve zarade [od] Filipinsko Zabave I Igre Korporacije, koje vodi na milijarde," rekao Duterte. Da pomoć trud, Duterte imenovao je bivši šef Filipinima' Biro Za Imigracije, Andrea Domingo, da vodim Filipinsko Zabave I Igre Korporacija sa advokatom Alfredo Lim služiti kao Predsjednika i izvršni direktor..