A Francuska je bivši monopol trci kladim operater imao još jednu godinu rast u 2012, francuski online konja kladim prihod je porastao za samo 3% od početka godine i imao "ostavila" u proteklih pet tjedana, prema Žan-Fransoa Vilotte, predsjednik francuskog igara regulator ARJEL sunmaker mjesta gratis spielen dei merkuriy. Vilotte rekla francuski medije Les eho modela da je zemlja je online kockanje tržišta imao generisane odvratno igara prihoda od €188m u prvi kvartal 2013., sa 1% od isto vrijeme prošle godine sirena zlato automat za prodaju. Od onih koji kockao online tokom zemlja je prvi godine regulisana tržište, 22.7% smatralo prikazivanja problem kockanje tendencijama. Neki 10.9% od kockari učinio više od puta 52 godine, dok 4,7% u zaradio oznaka veliki potrošač za ubrizgavanje preko 500 eura u njihove kladim računa. Vilotte se zove francuski online kockanje tržišta 'consolidated kao što je otkrio da krajem Ožujka bilo je 21 operatera drži 32 online dozvola (iako Groupe Partouche će biti unovčiti u junu nakon određivanje tržištu i profit bili kompatibilni) poker kladim se takođe zove nabiti križaljku trag.

ARJEL koristi svoje nalaze da preporučujem 33 politika da francuska vlada, uključujući čoveka pravila o marketingu i uslove za lokacije koristiti pop-up reklame obavijestila igrača ako sviraju put prelazi četiri sata ili njihov broj depozita postane previše dobro poker kladim se takođe zove nabiti. Ragbi na broju 60% od svih sportskih opklade. Vilotte koristio intervju da ponovim njegovo priznanje za francuska vlada da prekidač za oporezivanja model zasnovan na GGR nego promet. Broj igrača računa je pao da 300k, dole 20 tisuća iz istog tome je što je prošle godine poker kladim se zove nabiti križaljku trag.
Online poker turnir naknade bio stabilan na €41 milion ali keš igre, srusio 14% da €61.2 m. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre.