U 2010, država potpisali su 10-godišnji ugovor s Northstar Lutriji Grupe – zajedničko ulaganje od GTECH, Naučno Igre i Chicago firma Energije/BBDO – da voditi poslove od Illinois Lutriji. Northstar menadžera još komentar na izveštaj, iako obje strane su navodno drži razgovora preko ljeta mjeseci za prekid veze.
Quinn glasnogovornik Grant Kinzman rekao države "zahteve svaka država izvođač biti odgovorna za svoj rad" i Northstar bio izuzetak kako da zabrani sebe iz kasina. Senat predsjednik John Cullerton ponovio to kritika, rekao Northstar "nisam dostavljen" kao što sam obećao kako da zabrani se iz sve kockanje lokacije.
DIREKTOR Iowa state lutriji je postalo poslednji ukazuju na to da se budućnost leži u online prodaju kako da zabrani sebe iz kasina u arizoni. Tri godine u dogovor, Northstar je prema izvještajima $716m stidljiv svoje projekcije, za koju je već platio država $60 miliona u kazni. To tek treba da se vidi šta fiskalne posljedice će nastati od ovaj razvod, iako sa obje strane izgleda da želi da nastavi, opuštenost moguće sa minimum podlost. U međuvremenu, Illinois je odlučio da donesem prerano kraju njen eksperiment sa privatnim upravljanje njenom lutriji. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre kada ladica s čarapama otvori božić isporuka aparatima.

Međutim, dogovor je potrebno Northstar upoznati godišnji prihod rast mete, gol Northstar je više puta uspjela postići. U petak, Vladin Pat Quinn uredu je potvrdio da Chicago Posao da država je obaranja je Northstar ugovor sedam godina ispred raspored kada ladica s čarapama otvori isporuka aparatima.