Australijski kockanje operatera Tabcorp i Tatts Grupe su navodno o spajanju to bi moglo stvoriti $znači 9,4 b kladim gorostas može ti kupiti slot mašine za kuci. U petak, Australijski navodi 'najviši' izvori kažu dva kladim firmi bili "na ivici spajanje" to je vjerovatno biti objavio "u bliskoj budućnosti." Tatts ima tržištu kapa od $za 5,7 b dok Tabcorp vrijedi $za 3,7 b. CLSA analitičar Saša Krien je predložio da ako Tabcorp su da nabave Tatts, Tabcorp bi plati 30% premije da Tatts trenutna podijeliti cijena, dok kasnije shvatila o $80 miliona u godišnji sinergija. Trebao stranke nastavite sa spajanje je jednako, Tatts' dioničari završiti kontroliše 58% od nova osoba.
Ni kompanija je smatrao da potvrditi niti poreći izvještajima, ali dvije strane ranije išla ovim putem može ti kupiti slot mašine. Istraživački razgovora u 2011 završio nikuda ali nedavno, kao i ovo April, Tatts DIREKTOR Robi Kuk je bio primoran da se poreći glasine da Tabcorp je razmatra dolara 1.7 b preuzimanja Tatts' kladjenja operacije možeš da kupiš stari slot mašine. Ulazak Evropskih online kockanje firmi uključujući Bet365, Ladbrokes, Paddy Moć, William Brda i Unibet u proteklih par godina je prema izvještajima uvjeren Tatts i Tabcorp to samo za klađenje Goliaths će se moći natjecati za ljubav Australac mušterije.Činjenica da domaće operatera sada imati više međunarodnih rivali mogu da vam pomognem i utoliti regulatora takmičenje zabrinutost, kao i činjenica da Zapadnog Australijske vlasti pritiska naprijed sa planove za prodaju državnom vlasništvu RAČUN kladjenja monopol najboljem ponuđaču.

Tabcorp prijavio grupa prihoda se za 1,1% da $544m u njen najnoviji izveštaj, u kojoj online kladjenja rast zasjenjen svojih trgovačkih operacije možeš da kupiš stari poker mašine. Prošlog meseca, Tatts DIREKTOR Kuk rekao dioničari da je promet u kompaniji je opklada posao je porastao za 3,6% u svom najnovijem četvrt besplatno multi liniju mjesta sa bonus.
Tatts rebranded svoje ulaganje operacije pod Ubet nadimak u aprilu – odluku Tabcorp rugali u oglase u novinama – i Klark, kaže da kompanija će čekati dok februara 2016 prije odlučiti da li da odvojiti podjeli kako da se fokusiraju na Tatt je jezgro lutriji operacije besplatno je moj pop mjesta čips. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre.