Prošlog petka (12), stariji kreditora izašao pregovori nakon određivanje da Cezara' finansije su previse neuredan da spasio prijedloga Cezara je stavljala naprijed, u kojoj su bili vadeći $2.6 b hipoteku na svoj brod Cezara Palatu imovinu u Las Vegasu. Cezara je izbezumljeno pregovara sa svog prvog-dug kreditora da smislimo plan da restrukturiranjem svojih Cezara Zabavu Operativni Co uradi kasina koristi više od jednog palubi u pokeru. (CEOC) odsek, koja ima $18.4 b od Cezara' sveukupno $nivou od 25,5 b dug.
Cezara Zabava je prema izvještajima, postignut sporazum sa dva starija kreditora na posao da bi pritisni dug-laden kasino operater u 11 Poglavlju bankrot za Jan uradi kasina stisnite slot mašine. Cezara će doprineti $1.45 b novca da CEOC za restrukturiranja.

U srijedu, Delaware sudija rukovanje dvije ove tužbe rekao da suđenje ne bi desilo dok nakon srednje januara čujem da razmotri Cezara' prijedlog za odbacivanje odelo uradi kasina poreza blackjack dobitak. U ponedjeljak, Cezara obavijestio tržišta to nije imala "izabrala da ne platiš" dolara 225 miliona kamate to dugujem svojoj drugoj-dug kreditora, počevši od 30 dana odbrojavanje za kompaniju zvanično u bankrot za svoj dug obaveze poker šta je ulog.