New York-u imeniku firma je koristio službenu četvrtak saopštenje da detalj koji službeni ispit, koji je također gledaš dva bivšeg člana osoblja i svoje saradnike, pokrenut zbog sumnje da zaverenika je pokušao da pristupi Lottomatica je sistema, tako da je nelegalno identifikovati i iskupiti četiri pobjede scratchcard karte uradi kasina poreza blackjack dobitak. Iskreno hranu: IGT naveo da ga tretirate te optužbe 'krajnje ozbiljno' i 'potpuno sarađuje sa tim italijanski stručnjake u nadi da će biti u mogućnosti da se olakša istragu i u potpunosti zaštitim svoje igre i interese svojih klijenata.' Ogromna tvrtka štaviše proglasila da je suspendovan četiri pod sumnjom zaposlenika, kao mjeru opreza' dok se posvetila 'značajne resurse da podrška' istrage poker šta je ulog.
U kući inspekciju: London-sa sjedištem IGT proglasila da je otprilike 12.000 zaposlenika na lokacijama širom svijeta uključujući u Sjedinjenim Državama, Malta i Ujedinjeno Kraljevstvo i sada će nadalje biti provodi 'internu istragu u cilju 'u potpunosti procjeniti situaciju i valjanosti ove optužbe poker šta je ispod pištolj. Nastavio vezivanja: Konačno, IGT tvrdili da je to i dalje posvećen sastanku svoje obaveze sa vezi klijenata i regulatori i da zadrži svog dugogodišnjeg fokus osiguranje sve svoje poslove provodi vrijeme posmatra 'najvišim nivoima integriteta.' Pročitala sam izjavu od IGT... "kompanija nastavlja da se uključe vlasti sa potpuna transparentnost pomoći u njihovim toku istrage o ovom navodnom prekršaj poker šta je vodim dva puta.
Također smo uzeli brzu mjere da detaljno pregleda naše unutrašnje sistemima i procesa postavljene da bi sprečile kriminalac i lažne aktivnosti i dalje naše države-umetnička zaštite." poker što je minimalno podići.