Koral i Momci trenutno rade po 4k maloprodajnih kladim prodavnice između njih, i CMA odobrenje od spajanja očekuje da će zahtijevati firmi prodati nekoliko stotina prodavnice.

Brda tvrdi da je ovo pokazuje da je relativno malo potražnja zamjene" između online i malo se kladim. Da podršku ovo stigne, Brda navodi prethodnu Ured Fer Trgovinu (ČESTO) propisi, uključujući Betfred je nabavka u UK Torbu, u kojoj je ZAISTA je objavio da je veza između online kladim rasta i malo se kladim pad "nije jaka." Isto tako, u sudeći Čin Grupa je nabavka Gala je cigle i beton kasino posao, ZAISTA, našao "nedovoljno dokaza za online igre da bi se smatralo dovoljno jak ograničenje" na kopnu kockarnice moj mali poni kristal slot. U CMA je trenutno provodi svoje Faza 2 istragu predložene spajanje, sa privremenim nalazi zbog sredinom April pred jun 24 propisanog rok moj mali poni poker lice. Brda sugerira da je ovo divestment možda adresu lokalna takmičenja zabrinutost, ali "ne može biti sposoban da je ponovno uspostave treći nacionalne snage koje će biti izgubljeni kao rezultat toga spajanje." Brda potvrđuje da UK kladim tržište je prošla kroz promjene od 1998, posebno preko uvođenje online kockanja, ali vjeruje "te promjene pojačati zabrinutosti set iz 1998." Brda tvrdi da online kladim "predstavlja diskretno prihoda bazu sa razlikuje se značajno cijene" od trgovačkih kladim radnji, i tako internet kladim "neće se formira dovoljno jak ograničenje" na maloprodaji dominacija je spojio Koral-Momci igraš poker besplatno.
Brda kaže studiju Kantar podaci pokazuju da 51% od velike BRITANIJE kockari imao zaradite samo za klađenje prodavnice, dok odnosu na 28,3% imao samo kladio online, ostavljajući samo 22.4% koji su postavili kladim se preko oboje kanala bez registracija. Brda također upozorava da je trgovački kladim industrija je prošao kroz dramatične ubrzati u posljednjih nekoliko godina, sa mnogim nezavisnog kladioničara prodaje zbog svoje nesposobnosti da zaradimo igrati besplatno online pokeru.