Nije tajna da Zynga je vezao svoje cijelo bogatstvo u svijet online kockanje i misli da sa brzom dešavanja u NAS državnom nivou kockanje tržišta, kompanija je dionice su pokupiti neke pare. Zynga je šef operacije časnice David Ko komentirao restrukturiranja reći GamesBeat to "dok te odluke su uvijek teško, ovi koraci će utjecati na otprilike u 1% naših radne snage i omogućio nam da se fokusiram naše resurse na najznačajniji rast mogućnosti." Jedan od kojih je Nevada.
Ali stalan napredak je uvijek bolja strana i sa Nevadi koji legalizovali online kockanje u državi prošle nedelje, Zynga ima razloga da budem optimista, posebno u svjetlu novih prihoda priliku da Nevada je otvorio kako da pobjedim na vrhu dolara slot mašine. Po najnovijim kockanje vijesti od Calvin Ayre. Usprkos nedavnom udar u cene akcija, Zynga je smanjuju troškove mjere, nisu ni blizu usporava uskoro sa najnovija žrtva Baltimore studiju, koji praktično danas zatvoren kao dio firme koja je mere za uštedu kako da pobjedim na slot mašine u kasinu. "Kao država legalizovali neki oblik online igre, ti si vjerovatno idem da vidim Zynga pozitivno udar," Williams rekao. "Prihod od Web-temelji se kladim da će verovatno mjera "u milijardama." Sada, loša vijest kako da pobjedim na aparatima. Ali od tada, Zynga je zalihe neprestano odbio, ali jos uvek daleko od kad se otvorio u 10 dolara po udio u 2011. Sa Nevadi koji legalizovali pravi novac od kockanja preko Interneta, svetski najveći online društvene igre tvorca vidio svoje dionice zoom se za 15 posto da $3.67 u 10:08 je.m.u New Yorku, najviše dionice porasle za jedan dan od tada, pa, prije dva tjedna igra poker u jezik je. Finansijski analitičari su također bila brzo da istaknem pozitivne efekte novo tržište, kao što je Nevada je online kockanje tržišta, otvori ako.
Pored Baltimore studio, tri druga lokacija će biti consolidated, ukljucujuci i dva studija u Austinu, u Texasu, još dva u New Yorku, da se udružimo, a kompanija je studio u McKinney Teksas, ide u Dallas igra black jack za džabe.